Wednesday, 10 July 2013

sUkaNuN = GREAT..!!!

PENGALAMAN MENDEWASAKAN


baru2 nie aku menyertai sukan2 di antara agensi badan2 berkanun malaysia.... wahhhh...!!!! sangat2 happening.... unimap as a tuan rumah so aku jadi sekretariat unimap.... organise event dari mulaa sampai habis... agensi yang terlibat seramai 71 agensi... sangat2 ramai dan SUKANUN antara sukan paling besar.. sebab ramai yang terlibat... event nie berlangsung selama 2minggu dan banyak acara yang berlangsung.. apa yang bestnyaa dapat berjumpa dengan macam2 jenis orang dengan macam2 ragam... haishh kadang2 tue tension pon ada... nak gelak pon ada... hehee....

waktu majlis perasmian yang paling tak dapat dilupakan... aku kena jadi pembawa maskot...  OMG...OMG...OMG... sangat2 segan pada mulaa nyaaa tapi last2 best sangat2... heheh... boleh jadi hott skit.. xpasal2 masuk tv masuk majalah... kikiki... 

banyak ilmu2 baru yang aku  dapat yang aku pelajari yang mungkin kat tempat lain tak dapat... pengalaman tue paling happening...!!!! serius dalam banyak2 event aku join event nie paling gempakk dengan flow program tue sendiri... hoho... 









RAMADHAN 1434H

ASSALAMUALAIKUM...

alhamdulillah kita masih di beri kesempatan untuk bertemu pada bulan yang sangat barakah ni bulan yang di nanti2 kan oleh semua muslimin muslimat... YA ALLAH syukur ALLAH masih panjangkan umurku untuk puasa yang kali ke21... 

sesungguhnya bulan ramadhan ini lah aku berazam mempertingkatkan amal ibadah ku.. aku berdoa mudah2an ALLAH tetapkan iman ku di bulan mulia ini... aku hamba yang sangat lalai dan masih mencari petunjuk ALLAH bagi membimbing aku ke arah yang diredhaiNYA... insyaALLAH...


Friday, 7 June 2013

last day..!!! ;)

ME AS A PRACTICAL STUDENT
PUSAT SUKAN UniMAP
15 APRIL 2013 - 7 JUN 2013
DONE DIPLOMA

hari terakhir berpraktikal setelah 8 minggu..

*** banyak sangat cerita menarik
*** banyak pengalaman 
*** banyak belajar ilmu2 baru
*** kenal ramai athlete

YANG PALING BESTT...!!!!!!!!!!!

***** staf kt pusat sukan semua SEMPOI..!!! SPORTING..!!! GILA2...!!!!
***** bos sgt TERBAYEKKK....!!!!


7jun hari akhir prtikal tapi kami akan sambung lagi 19.6.2013 sebagai sekretariat SUKAN BADAN BERKANUN... bertugas beramai2 bersma staf, athlete, dan senior degree yang sama2 berprtikal sebelum nie.. 









>>>>>>gambar nie baru suku banyak lagi sebenarnyaaa..... hehehe...<<<<<<

Wednesday, 15 May 2013

RINDU AYAH.....

12MAY2013
3TAHUN
AL-FATIHAH BUAT ARWAH AYAH



TIADA KATA YANG BOLEY DIUCAP HANYAAAAAA
MIM RINDU AYAH SANGAT2.................. :'(
RINDU SAAT BERSAMA........
RINDU GURAUAN BERSAMA......
RINDU SEGALANYAA..............

AYAH.......
SETIAP PERKARA YANG MIM BUAT MIM AKAN INGAT AYAH... INGAT NASIHAT AYAH SEMUA.... MIM HANYA MAMPU MENDOAKAN AYAH SAJA D SANA....MOGA2 AYAH D TEMPATKAN DLM GOLONGAN ORANG2 YANG BERIMAN...
 SEKARANG NIE MIM TENGAH BELAJAR BERSUNGGUH2 UNTUK BERJAYA.. UNTUK AYAH UNTUK MAK UNTUK KELUARGA KITA... TUE SAJA MIM BOLEH BUAT UNTUK MEMBALAS JASA SEMUA ORANG YANG TELAH BANYAK BERKORBAN UNTUK MIM SELAMA NIE... KAMI SEMUA RINDU AYAH......

AL-FATIHAH




Thursday, 9 May 2013

aiskrim cake


THANK YOU FOR THIS SPECIAL AISKRIM KEK.....
THNKS MAK... AKAK2 & ADEKKU.....



macam dah tahu kan memang tringin kek nie.. hehehe..... :)

berSYUKUR atas nikmat-NYA

09MAY2013
THURSDAY
RESULT FINAL EXAM
DONE DIPLOMA IN SPORTS STUDIES
SYUKUR ALHAMDULILLAH... 
hari nie result final kuar... hanya yang dapat di ucap.. syukur...syukur... syukur... ALLAH ITU MAHA ADIL... apa yang saya dapat itu pantas dengan apa yang di usahakan... lebih usaha lebih dapat... kurang usaha kurang lah dapat... tapi saya syukur walaupun result tak seberapa tapi itu saja yang di usahakan sebelum nie... huhu..

lepas result nie kuar.. maka berakhir lah DIPLOMA PENGAJIAN SUKAN UITM... hoyeaahh...!!!!! tunggu nak grad jaa nie... hehe... excited...
sebenarnyaaa kejayaan saya sepanjang diploma nie hanya untuk mak dan keluarga saya.. membalas jasa2 mereka... tapi sayangnyaa semua ini tak dapat di kongsi dengan arwah ayah.... ;'( ayah selalu berpesan supaya kami adik beradik berusaha untuk berjaya bukan untuk orang lain tapi untuk masa depan diri sendiri... 


ayah........ mim selaluu ingat pesanan ayah selama nie... mim dah usaha sebaik mungkin... sekarang mim dah berjaya habiskan diploma mim... walaupun mim tak dapat kongsi dengan ayah tapi mim tahu ayah sentiasa dengan mim dengan kami semua... nie semua pon untuk ayah.... sobsobsob.. ayah.... walaupun ayah pergi tinggalkan kami adik beradik... tapi segala ajaran didikan pesanan ayah sebelum nie kami sentiasa ingat... sekarang kami dah besar kami dah pandai berdikari walaupun kami perempuan.. 7may besday mim... 9may result dan 12may cukop ayah 3tahun pergi tinggalkan kami semua... ayahhh..... kami semua sayang ayah.... kami semua rindu ayah.... sobsob ;'( AL-FATIHAH buat ayah...

to 
lecture
my family
my friends
n anyone
THANK YOU VERY MUCH...!!!!
sebab banyak membantu mendidik mengajar menegur segalanyaa dalam semua perkara.... hanya ALLAH saja dapat membalas jasa baik anda semua... huhu....

buat sahabat2 seperjuangan yang lain TAHNIAH....!!!TAHNIAH...!!! TAHNIAH..!!! atas kejayaan anda semua..... apa pon yang dapat tahniah syukur sebab kita dah usaha.... 

next step...???? thinks 4 my future.... degree...???? work...??? waiting... ALLAH dah tentukan yang trbaik untuk hamba-NYA......
hope dipermudahkan segala urusan.... amin.... 





Tuesday, 7 May 2013

070513


HaPpY bIRtHdAy To Me...!!!!!



Alhamdulillah.... YA ALLAH syukur... arinie 7.5.13 cukup 21 tahun di beri kesempatan untuk hidup di muka bumi nie sebagai seorang hamba.. sebagai seorang hamba yang masih lemah masih belajar masih mencari kekuatan iman sebagai seorang umat islam..

buat diri sendiri... selamat hari lahir... syukur lah masih di beri kesempatan oleh-NYA untuk berpijak di bumi yang sementara ini..  berubah lah diri ke arah kebaikan... ke arah yang di berkati... ke arah yang boleh membangga kan ibubapa... kuatkan iman dalam diri... tambahkan amal ibadah yang masih tidak sempurna... sentiasa lah berdoa untuk diri sendiri.. hope diri sendiri tidak berputus asa dan kuat dalam mengharungi kehidupan yang penuh dengan cabaran dugaan... ingat setiap perkara yang buat mesti mendapat keredhaan ALLAH & MAK.... restu mak penting... hoho..
(peringatan untuk diri sendiri)